Jolan tarina

Kestävyysliikuttaja, juoksuohjaaja ja personal trainer

Olen Jola Maisala, nelikymppinen monipuolinen koulutettu liikkunnanohjaaja, kestävyyslajien ohjaaja ja parempiin terveystottumuksiin ammatitaidolla kannustava personal trainer. Työskentelen myös lukion terveystiedon opettajana.

Koulutus: Olen Kisakallion urheiluopistosta valmistunut liikuntaneuvoja, tutkintona Liikunnan osaamisalana ammattitutkinto (150 osp). Olen pätevöitynyt myös Urheiluopistojen sertifioimaksi personal traineriksi. Ammattiltani olen lukion terveystiedon opettaja eli minulla on terveystieteen yliopistotutkinto (aineenopettajakelpoisuus), yliopistollisia ravitsemustieteenopintoja ja opiskelen töiden ohessa Liikuntapsykologiaa sekä Urheiluravitsemusta. Suunnistuksessa minulla on 2 luokan ratamestarikoulutus sekä lasten ohjaajakoulutus. Triathlonissa olen suorittanut 2-tason valmentajatutkinnon ja olen Suomen Pyöräilynohjaajien kouluttama pyöräilynohjaaja (maastopainotus). Ohjaan monipuolisesti juoksuryhmiä, polkujuoksua ja toiminnallista ulkotreeniä. Valmennan juoksua ja triathlonia yksittäisille asiakkaille, johon kuuluu ohjelmointi, valmennusohjaukset ja myös psyykkisiä harjoitteita sekä tarvittaessa ravitsemusohjausta. Yksilöohjaan PT-asiakkaita myös muussa liikunnassa sekä kokonaisvaltaisesti elämänhallinnassa.

Liikuntaharrastukset: Harrastuksiani ovat polkujuoksu & juoksu, suunnistus, maastopyöräily, triathlon ja sisäliikunta, kuten spinning ja juoksua tukeva voimaharjoittelu. Luonnehdin itseäni kilpakuntoilijaksi tai kuntourheilijaksi eli tykkään kilpailla, mutta nautin myös rauhallisesta liikkumisesta, jossa samalla ehtii huomata kauneutta ympärillään. Kilpailen polkujuoksussa, maastopyöräilyssä ja triathlonissa sekä maastotriathlonissa (yleisen sarjan SM hopea 2016), multisportissa (suunnistus, juoksu, maastopyörä ja melonta) ja suunnistuksessa, jossa aloitin kilpailemisen jo ennen kouluikää. Kesällä 2019 tein elämyksellisen upean 4 päivän juoksuvaelluksen Alpeilla Mt Blancin ympäri 160 km ja 2022 Skotlannissa 5- päiväisen polkujuoksuvaelluksen.

Jämäkkä kannustaja: Olen iloinen ja kannustava ohjaaja, mutta myös haastan ja olen jämäkkä! Annan palautetta ohjattavilleni ja ohjaan hyvään suoritustekniikkaan. Tarkoituksenani ei ole vain pitää hyviä treenejä, vaan antaa ohjattaville uusia työkaluja ja motivaatiota toteuttaa liikuntaa arjessaan. Yksilöllisiä harjoitusohjelmia laatiessani teen hyvät kartoitukset asiakkaan elämänrytmistä ja ravitsemuksesta sekä teemme valikoiman sopivia testejä osana ohjaustilanteita.

Ymmärrystä arjenhallintaan: Ymmärrän kolmen lapsen äitinä hyvin arjen haasteita. Ja myös sen, että liikunnan ja oman hyvän olon lisääminen tuottaa hyvinvointia myös ympärilleen!

SM-maastotriathlon 2018. Kuva Xtrerra / Mainostoimisto Dominus

Ota yhteyttä ja lähdetään lisäämään hyvinvointiasi! e-mail jola.maisala (@) gmail.com tai mobile + 358 50 330 12 75

Ota seurantaan myös @jolatraining Facebookissa ja Instagramissa – saat vinkkejä ja tiedot alkavista kursseista & ohjauksista!